hrenfrdehumkpt

Projekt Zaželi „Brižne žene Podravske“

Naziv projekta: „Brižne žene Podravske“
UP.02.1.1.05.0237

Općina Kalinovac započela je s provedbom projekta „Brižne žene Podravske“.
Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Iz tog razloga, Općina Kalinovac kao prijavitelj projekta zajedno s partnerima Općinama Ferdinandovac, Novo Virje, Podravske Sesvete i Molve, obaveznim partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac te PORE razvojne agencije Podravine i Prigorja, zaposlit će 18 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Zapošljavanjem 18 žena, pozitivno će utjecati na smanjenje nezaposlenosti u ruralnim područjima Koprivničko- križevačke županije, te ublažiti posljedice i rizik od siromaštva, a također će im se omogućiti i stjecanje dodatnih znanja i vještina kroz pohađanje certificiranih programa cjeloživotnog učenja za zanimanja gerontodomaćica i njegovateljica. Ovaj projekt će imati povoljne učinke i za korisnike, odnosno osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju kojima će žene zaposlene u projektu pomagati u nabavci lijekova, čišćenju kuće, odlascima liječniku, druženju i sl. Žene će kroz 24 mjeseca pomagati 112 takvih korisnika. 

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 3.083.630,35 kuna, a financirat će se u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta traje 30 mjeseci.

zazeli

© 2018 Općina Kalinovac. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg